LAG na sastanku Mreže za ruralni razvoj

U Ministarstvu poljoprivrede, 26. studenog 2012. godine, održan je prvi sastanak članova Mreže za ruralni razvoj, čiji članovi su LAG Vuka-Dunav i naša članica PORC Erdut.

Sastanku je prisustvovalo 120 članova, a nazočne je pozdravio pomoćnik ministra mr.sc. Luka Čuljak, ujedno i predsjednik Upravljačkog odbora Mreže za ruralni razvoj. Sastanku je prisustvovala i predstavnica Europske komisije, gđa Anna Nowak.

Mreža za ruralni razvoj je osnovana sukladno Uredbi Vijeća (EZ) br. 1698/2005. Republika Hrvatska je prva zemlja u EU od svih zemalja za članstvo EU, koja je u pretpristupnom razdoblju osnovala Mrežu za ruralni razvoj.

Zadaci Mreže su promicanje informacija o ruralnom razvoju, razmjena ideja i dobre prakse u provedbi programa ruralnog razvoja u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, promidžba mjera programa ruralnog razvoja, promicanje partnerstva i suradnje članova Mreže i podizanje svijesti i kapaciteta svih članova Mreže.

Nacionalna mreža ruralnog razvoja usmjerena je na promicanje suradnje i međusobnog pomaganja između pojedinaca i organizacija uključenih u ruralni razvoj, a time se osigurava i odgovarajuća zastupljenost svih ruralnih interesa i protok informacija na svim razinama i prema svim sudionicima uključenim u mrežu.

Na prvom sastanku članova Mreže za ruralni razvoj, od strane članova Mreže, u Upravljački odbor predloženi su predstavnici poljoprivrednih gospodarstava te predstavnici lokalnih akcijskih grupa.

Ministar poljoprivrede će na temelju prijedloga imenovati članove Odbora.
Ministarstvo poljoprivrede objaviti će u prosincu Javni poziv za prijem u članstvo novih članova u Mrežu za ruralni razvoj.
 

04.12.2012 LAG