LAG-u VUKA–DUNAV ODOBREN PROJEKT "Zeleni kutak na dječjim igralištima"

S veseljem objavljujemo da je naš projekt LAG-a Vuka-Dunav „Zeleni kutak na dječjim igralištima“ odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa  Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. Ovaj se natječaj održava od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao online i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice (www.ina.hr/zelenipojas ).

 

Naš će projekt obuhvatiti će sufinanciranje dječjih igrališta koja se nalaze na lokacijama unutar 8 jedinica lokalne samouprave i 5 mjesnih odbora. 
Kroz projekt će se unutar svake jedinice lokalne samouprave i mjesnog odbora opremiti po jedno igralište; sa klupama, drvećem i koševima za razvrstavanje otpada.

 

Aktivnostima projekta poput sadnje drveća poticati će se volonterizam u društvu. Postavljanjem klupa za odmor poticati će se aktivni boravak na otvorenom, dok će se postavljanjem koševa za razvrstavanjem otpada ojačati svijest o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

 

Ukupna vrijednost projekta je 50.925,00 kn, INA će kroz Zeleni pojas projekt financirati sa 30.000,00 kuna, dok će ostatak financirati LAG iz vlastitih sredstava. 

 

Više informacija o Zelenom pojasu potražite na www.ina.hr/zelenipojas
 

 

24.08.2017 LAG