„LEADER/CLLD – alat integriranog lokalnog razvoja vođenog lokalnom zajednicom – metode i mogućnosti provedbe“

Dana 23. srpnja 2020. do 25. srpnja 2020. godine voditeljica LAG-a Ivana Čik sudjelovala je na 3. radionici LMH u 2020. pod nazivom „LEADER/CLLD – alat integriranog lokalnog razvoja vođenog lokalnom zajednicom – metode i mogućnosti provedbe“. 

 

Organizatori ove radionice je LEADER mreža Hrvatske u suradnji s FLAG-om Pinna nobilis i Društvom za razvoj slovenskega podeželja.

 

Radionica je održana u Resortu „Istarske toplice“, Sv. Stjepana 60, 52427 Livade u Hrvatskoj. Teme radionice su bile: Metode provedbe LEADER/CLLD-a u okviru Sporazuma o partnerstvu RH-EU; interaktivna radionica – analitičke komparacije programsko-implementacijskog sustava, ljudski resursi i utjecaj na lokalni razvoj; Razmjena znanja i iskustava u pripremi/provedbi LEADER/CLLD-a Hrvatska-Slovenija (mono vs. više-izvorsko financiranje LEADER/CLLD-a); Dodana vrijednost LEADER/CLLD-a u okviru provedbe Europske politike za održiv integrirani razvoj lokalnih područja, na temu sveobuhvatnog uključivanja lokalne zajednice u sustav upravljanja održivim razvojem.

29.07.2020 LAG