Novo ulaganje u lokalnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je danas 28. lipnja 2019. godine nerazvrstanu cestu u općini Draž čija je obnova financirana iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH sa 4,8 milijuna kuna. Svrha natječaja u okviru operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta bilo je poticanje lokalnog razvoja u ruralnim područjima kroz izgradnju ili rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, a korisnici potpore su jedinice lokalne samouprave. Projekt se odnosi na rekonstrukciju nerazvrstane ceste Ulica dr. Franje Tuđmana u mjestu Duboševica u općini Draž, u ukupnoj duljini od 1,28 km.

Cilj projekta općine Draž je unaprijediti komunalnu infrastrukturu kako bi se revitaliziralo ovo slabije razvijeno područje te ruralnom stanovništvu osiguralo primjerenije uvjete života.

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz Programa ruralnog razvoja RH ugovoreno najviše projekata od svih županija, sa više od 1,3 milijarde kuna potpore.

Više informacija možete pronaći na: https://www.apprrr.hr/novo-ulaganje-u-lokalnu-infrastrukturu-osjecko-baranjske-zupanije/ .

01.07.2019 LAG