Kupnjom junica 305 mladih stočara dobiva novac

Na prvom natječaju za dodjelu sredstava za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda odobreno je 20 milijuna kuna za 669 korisnika. Iznos potpore ograničen je na maksimalnih 30.000,00 kuna po korisniku. Potpora se dodjeljuje za sufinanciranje troška kupovine minimalno tri grla steonih junica. 

Javni poziv za provedbu mjere „Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda“ iz Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva za razdoblje od 2018. do 2020. godine bio je otvoren do 1. listopada ove godine, a mogli su se javiti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u JRDŽ-u. 

Programom potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstvu tri godine poljoprivrednicima će biti dodijeljeno 195 milijuna kuna bespovratnih sredstava za kupnju i uzgoj rasplodnih junica. 

Više informacija i obrasce možete pronaći ovdje;

http://www.mps.hr/hr/novosti/305-mladih-stocara-dobiva-novac-za-kupnju-junica

22.11.2018 LAG