Održana radionica na temu “SP ZPP i nove intervencije u poljoprivredi, klima i okoliš”

Dana 19.06.2024. godine, u sjedištu LAG-a Vuka-Dunav u PIA Antunovac, održana je radionica na temu “SP ZPP i nove intervencije u poljoprivredi, klima i okoliš”.

Radionica se održala u okviru provedbe projekta „Milankovićeva spirala“, na kojemu je LAG Vuka-Dunav partner zajedno s KZC Milutin Milanković, dok je nositelj projekta Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut lokalna razvojna agencija doo.

Sudionici radionice upoznati su sa Strateškim planom Zajedničkom poljoprivrednom politikom (SP ZPP) - kojim poljoprivreda u EU-u postaje pravednija, zelenija i usmjerenija na rezultate. Tijekom radionice predstavljena su: izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja, intervencije na nacionalnoj razini kao i LAG intervencije koje su vezane za klimu i okoliš.

Sudionici ove radionice bili su poljoprivrednici s područja LAG-a Vuka-Dunav, ali i svi ostali zainteresirani dionici sa područja LAG obuhvata.

Događanje je (su)financirano sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.

20.06.2024 LAG

Arhiva Novosti