Suradnjom Županije s općinama i gradovima smanjene kamate na kredite poljoprivrednika

Zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je danas (30. listopada 2019. godine) sporazume Osječko-baranjske županije sa šest jedinica lokalne samouprave o sufinanciranju kamate u kreditnoj liniji Zagrebačke banke d.d.za sjetvu i stočarsku proizvodnju. Naime, mogućnost ishođenja povoljnih financijskih sredstava jedan je od bitnih čimbenika za poslovanje poljoprivrednika, kao i za mogućnost njihovog daljnjeg rasta i razvitka, pa je u tom cilju Osječko-baranjska županija sa Zagrebačkom bankom pokrenula još jedan program poticanja poljoprivredne proizvodnje. Slijedom toga, Županija je objavila Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje, po komu će kamate na kredite subvencionirati s 2 posto poena. Javni poziv otvoren je do iskorištenja kreditnog potencijala od 5 milijuna kuna, što se u slučaju većeg interesa može povećati.

Od 42 jedinice lokalne samouprave na području Osječko-baranjske županije interes za dodatno subvencioniranje kamata za korisnike kredita s njihovog područja iskazali su gradovi BelišćeĐakovo i Osijek te Općina Erdut koji će s 1 % subvencionirati kamate na odobrene kredite. Općina Ernestinovo subvencionirat će kamate s 0,5 %, a najveći iznos subvencija odobrit će Općina Bilje (1,5 %).

Korisnici kredita mogu biti fizičke osobe - obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su u sustavu PDV-a, trgovačka društva, poljoprivredne zadruge i obrtnici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem ili prebivalištem na području Osječko-baranjske županije odnosno poljoprivredna proizvodnja mora se odvijati na području Osječko-baranjske županije.

IZVOR: http://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/1224-suradnjom-zupanije-s-opcinama-i-gradovima-smanjene-kamate-na-kredite-poljoprivrednika

 

31.10.2019 LAG